AKa, zaginasz czasoprzestrzeń, filmik fajny:P
Jeszcze raz światła dzienne
Zwiń
X
-
Jeszcze raz światła dzienne
Wiem, że było- czytałem poprzednie wątki jednak nie znalazłem odpowiedzi.
Otóż chodzi oczywiście o uaktywnienie świateł do jazdy dziennej jeśli w ogóle one u mnie są.
Mam O2 RS z 2009 na xenonach. W zderzaku halogeny.
Po uaktywnieniu opcji Daylight run. lights w maxi dot, palą mi się wszystkie światła- przód mijania i cały tył na zerowej pozycji włącznika przy włączonym zapłonie. Na zegarach palą się tylko wskazówki.
Po wyłączeniu Daylight run. lights, w pozycji zerowej nie pali się nic.
Sprawdzałem intensywność świecenia lamp na różnych ustawieniach włącznika przy aktywnej opcji Daylight run. lights i jest taka sama.
Nie czaje na czym polega u mnie ta opcja włączenia i wyłączenia świateł dziennych. W zderzaku mam tylko halogeny. Czy one mają służyć za te światła? Czy xenony mają świecić z mniejszą intensywnością?
Dzwoniłem do serwisu i usłyszałem że jeśli pali mi się tył to znaczy że nie mam uaktywnionych świateł dziennych więc nie rozumiem po co ta opcja w maxi docie.
Czy ktoś może wie co w końcu powinno u mnie robić za te światła dzienne?
-
-
a włącz opcję: daytime runnings light via fog lamps i tryb skandynawski np.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Jak ci się palą halogeny, ale na desce nie masz zapalonej kontrolki , że sie palą halogeny - to oznacza, że się palą światła dzienne ... niby.
U mnie aby włączyć halogeny trzeba pociągnąć wajchę do siebie i nie można tego zrobic na światłach dziennych tylko mijania.
Tak się podepnę z pytaniem - na dziennych mozna jeździć cały rok ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mahekrzynol napisał/a:
a włącz opcję: daytime runnings light via fog lamps i tryb skandynawski np.
Niby jak to zrobić?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Panowie a ja mam taka prośbę do kogoś kto ma O2 FL z dziennymi czy mogł by mi powiedzieć czy jak włączacie światła mijania to jak przekręcicie na pozycyjne to świecą się jeszcze dzienne i gasną dopiero na mijania czy odrazu po przekręceniu przełącznika na pozycję gasna bo ostatnio mnie zadziwił jeden pan z SKP i dziwne rzeczy wg mnie mówił i dlatego pytam jak by ktos był tak dobry i sprawdził to potem powiem czy opowiadł bzdury czy mówił poważnieJEST O2FL kombi 1,8TSI
BYŁA czerwona Fabia I kombi 1.4 16V 74kw/101km 2005r
Komentarz
-
-
enemik, po przekreceniu pokretla na swiatla "pozycyjne ", swiatla do jazdy dziennej gasna z automatu
pzdrZamieszczone przez szkodaSet napisał/a:
Tak się podepnę z pytaniem - na dziennych mozna jeździć cały rok ?
tak
czyli hulaj dusza piekla nie ma, jak kto sobie ja interpretuje, to juz akcja na oddzielny temat :wink:..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....
Komentarz
-
-
dzięki bardzo
czyli pan z SKP wymyslił sobie kolejna bzdurę ze w "fabrycznej O2 po przekręceniu na pozycyjne jeszcze świecą dzienne" i że jesli przekręcimy na pozycyjne i gasna dzienne jest to niezgodne z przepisami czyli taki z niego diagnosta jak ..................... w końcu O2 Fl dostała homologacje no cóż w naszym kraju każdy jest mądry jak troszkę władzy posmakuje
wg pana diagnosty powinny się jeszcze świecić a w przepisie jest napisane że powinny sie świecić światła do jazdy dziennej tylko i wyłącznie w autach rejestrowanych po określonej dacie 2009 rok także jesli ktos trafił by jeszcze na takiego diagnostę
to niech da znać
dzieki wielkie za sprawdzenieJEST O2FL kombi 1,8TSI
BYŁA czerwona Fabia I kombi 1.4 16V 74kw/101km 2005r
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez enemik"fabrycznej O2 po przekręceniu na pozycyjne jeszcze świecą dzienne"
Jednym słowem jakiś debil, skoro nie ma pojęcia w jakim aucie jakie są światła. Diagnosta, kurna jego mać.
Komentarz
-
Komentarz